fbpx

ELEV IN SUA

Work Profiler iti ofera sansa de a studia un an in SUA.

Ca elev, vei parasi mediul familiar pentru a te imbarca intr-una dintre cele mai interesante experiente din viata ta. 

Vei cunoaste o cultura diferita, iti vei face prieteni noi, vei deveni fluent intr-o limba noua, vei depasi o serie de provocari si te vei distra mult pe parcurs.

Detalii despre programul Elev in SUA:

La sfarsitul programului, vei afla nu numai multe despre viata in Statele Unite, dar si despre tine. Te vei intoarce acasa cu mai multa incredere in propriile tale abilitati.

Acest schimb de liceu este o experienta de transformare si maturizare pentru toti cei implicati, o sansa de a construi conexiuni semnificative, care de multe ori rezista mult peste durata programului. Ne angajam sa va sprijinim pe toti – elevii nostri, familiile gazda si scolile – astfel incat experientele dvs. cu programul sa fie de succes si semnificative.

Conditiile programului

 1. Elevii trebuie sa fie nascuti intre 15 iulie 2002 si 15 iulie 2005. Acestia trebuie sa aiba 15 ani pana la data inceperii programului, iar numarul elevilor de 18 ani admisi va fi limitat.
 2. Elevii trebuie sa aiba toate materiile promovate.
 3. Vaccinarile trebuie sa fie complete si trebuie sa se faca dovada acestora prin intermediul formularului nostru.

Selectia elevilor

Inainte ca elevii sa fie acceptati in program, acestia trebuie sa demonstreze un potential academic puternic atat prin situatia scolara, cat si prin referintele scolare.

Cerinte academice

Elevii trebuie sa respecte programele scolare generale si orarul atunci cand aleg cursurile. Fiecare student lucreaza indeaproape cu un consilier de orientare scolara pentru a determina ce nivel de clasa sa aleaga si ce cursuri sa selecteze. Ori de cate ori este posibil, solicitam studentilor sa se inscrie intr-un curriculum standard, inclusiv literatura engleza, istorie sau guvernare din SUA, matematica si stiinta.

Asigurare medicala

Elevilor li se ofera asigurare medicala ca parte a programului.

Taxe scolare

Marea majoritate a elevilor frecventeaza scolile publice, care sunt gratuite. Cu toate acestea, unii elevi urmeaza cursuri in scoli private. In aceste cazuri, sponsorul se asigura ca are acordul scris si acceptul parintilor de a acoperi taxele de scolarizare.

Regulile programului Elev in SUA:

Your Summer ID

Regulile programului

 1. Elevii trebuie sa se supuna regulilor familiei gazda si sa respecte asteptarile acestora.
 2. Elevii sunt responsabili de participarea la scoala si obtinerea cel putin a notei C la fiecare materie. Elevii trebuie sa respecte toate cerintele academice si comportamentale.
 3. Elevii sunt supusi autoritatii si legilor tarii gazda si trebuie sa respecte toate legile si reglementarile federale, de stat si locale.
 4. Utilizarea sau detinerea de medicamente fara prescriptie medicala sau substante controlate este ilegala.
 5. Elevii nu pot conduce vehicule cu motor in timpul programului.
 6. Din motive de siguranta si securitate, sponsorul trebuie sa stie in permanenta unde se afla elevii.
 7. Elevii nu pot vizita tara de origine in timpul programului.
 8. Elevii nu pot calatori independent. Pentru a calatori, un student trebuie sa fie insotit de un adult responsabil (25 de ani, sau mai in varsta), care este aprobat de catre sponsor.
 9.  Acest program urmeaza calendarul academic american. Elevii trebuie sa paraseasca comunitatile gazda si sa se intoarca in tarile lor de origine la cel mult doua saptamani de la data incheierii programului, care este ultima zi de scoala.
 10. Inaintea de plecarea in SUA, elevii participa la o sesiune de orientare extensiva, facilitata de organizatiile partenere.

Familiile gazda

Scopul principal este ca elevul si familia sa aiba o experienta culturala minunata, nu o tranzactie de afaceri bazata pe taxe. Reglementarile Departamentului de Stat interzic plata familiilor gazda. Aceste servicii se ofera voluntar si se considera ca familiile participa la diplomatia publica.

 

Toate familiile gazda au perspective diferite si valoroase de oferit. Elevii trebuie sa respecte regulile familiei gazda si sa se adapteze la obiceiurile si rutina acesteia.